Kost, motion og almen sundhed


På denne side kan man læse lidt gode råd om bl.a. kost, motion og den generelle sundhed. 


          De gode kostråd:
          Som mange allerede ved er det en god idé at spare på kulhydraterne. Her tænktes især på de
          kulhydrater som ikke har mange fibre og er fyldt med ren sikker og hvidt mel. Her bør man istedet  
          tænke på kostfibre, som mætter, en masse fuldkorn, frugt og grønt som er fyldt med vitaminer.

-         Spar på kulhydraterne (hvidt brød, ris, pasta, slik og kager) – Spis istedet fuldkorn, frugt og grønt
-         Spis flere proteiner 1,5-2,0g protein pr. kropsvægt
-         Spis fedtfattige mejeriprodukter
-         Drik nogle krus grøn eller hvid te, da de indeholder gode antioxidanter
-         Drik gerne et glad koldt vand når du vågner om morgenen - det sætter gang i din forbrænding.
-         Husk altid morgenmaden. Det er her din forbrænding starter.
-         Anvend stærke krydderier såsom chili, peberrod (wasabi) og ingefær i din mad.
-         Drop alkohol, da det indeholder rigtig mange kalorier.
-         Spis hindbær og vandmeloner. De indeholder enzymer som får kroppen til at frigøre fedt fra fedtcellerne
-         Køb aldrig ind på tom mave, da du her øger risikoen for en masse impulskøb.
-         Et lavt blodsukker giver lækkersult, så hold styr på blodsukkeret via varieret kost og sund frugt.
-         Spis din broccoli rå. Det skulle forebygge risikoen for kræft.
-         Pistacienødder/mandler/hasselnødder og nødder generelt er godt for hjertet
-         2 kopper kaffe dagligt forebygger hjerte-karsygdomme og kræft. Derudover øger kaffe din forbrænding.
-         Grøn te og bær styrker immunforsvaret
-         Lav hjemmelavet smoothies med mindre sukker
-         Et glas mælk om dagen giver god forbrænding og giver dine knogler styrke.

Farver i maden:

-         Blå farver (madvarer) forebygger kræft og holder hjernen ung fx. Vindruer, brombær, blåbær, aubergine, rødkål, blommer, solbær.
-         Mørke røde farver modvirker åreforkalkning fx. Tomat, jordbær, kirsebær, granatæble
-         Røde farver holder kræften væk og huden ung fx. Vandmelon, rød grapefrugt.
-         Grønne farver halverer risikoen for kræft fx. Broccoli, spinat, salat, ærter
-         Brune farver beskytter mod type 2 diabetes fx chokolade, kakao
-         Gul/Orange farver holder immunforsvaret oppe fx. Ananas, mango, abrikos, appelsin, ferskner.
-         Hvide/lyse farver beskytter mod hjertekarsygdomme fx. Æble, pærer, porrer, løg