søndag den 8. august 2010

Angrebsplan til dit vægttab

Når man vil have et vedvarende og hurtigt vægttab, er det vigtigt at lave en angrebsplan der holder. Laver man ikke det bliver man hurtigt demotiveret og det ønsket vægttab bliver en langvarig proces.

1. Sæt dig et konkret mål samt delmål
- Det virker at sætte mål og at have en plan, især hvis de er konkrete og skal helst have en deadline. Så bliver målene mere håndgribelige og fortæl især også andre om dine mål. På den måde motiverer man sig selv. Hvis ens endelige mål er for stort, kan det være en god idé med små delmål, så man på den måde hele tiden har noget målbart og mere håndgribeligt.

2. Husk belønningen
- Det er vigtigt at huske at belønne sig selv når man når sine mål, også delmål. På den måde kan man også holde motivationen oppe på et højt niveau, når man ved, at der venter en god belønning når målet er nået.

3. Foretag ændringer i kosten
- Det er ikke nok kun at dyrke en masse motion og stadig tro at man kan holde fast i den gamle madvane. Kost og træning er lige vigtige elementer for at godt vægttab. Så se på dine madvaner og prøv at ændr dem til det bedre. Husk en masse protein, frugt og grønt!

4. Gør motion til en god vane
- Man kan ligeså godt gøre motion til en god vane. Ikke nok med at kroppen forandre sig hele tiden i forløbet, så vil det også være med til at styrke en masse positive ting såsom øget selvtillid, mindre risiko for diverse sygdomme samt holde formen også når det endelige mål er nået.

5. Styrketræning er ikke kun for mænd
- Det er også vigtigt at kombinerer konditionstræning med en smule styrketræning. Styrketræning øger din forbrænding samtidig med at det gør din krop mere fit. Dit stofskifte får altså et lille skub opad hvis du samtidig også supplerer med styrketræning. Musklernes stofskifte er nemlig tre gange højere end fedtets og dit hvilestofskifte får altså også en forøgelse.

Laver man en god plan og strategi der kan holde motivationen oppe, vil man altså kunne opnå sine ønsket mål.

Jeg er dog ikke selv ude efter vægttab, men jeg har selv været igennem et større vægttab for et par år siden, hvilket har givet mig meget viden på dette område samt kender til alle fejl, demotivation og frustrationer der måtte opstå. Det er slet ikke nemt, men mit motto har altid været "Man kan hvad man vil".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar