torsdag den 5. august 2010

Myter om muskelopbygning


Der findes mange myter om opbygning af muskelmasse. Her er nogle af dem:

Myte 1: Hvis du spiser mere protein, opbygger man flere muskler.
Denne myte er delvis sand. Protein fremmer ganske rigtigt opbygningen af muskelmasse, men de fleste eksperter er dog enige om, at man ikke behøver uhyrlige mængder protein for at opnå effekt. Man behøver faktisk kun 1,5-2,5g protein pr. kropsvægt. Overflødelig protein bliver nedbrudt, enten udskilt fra kroppen eller omdannet til kulhydrat og lagres.

Myte 2: Træn aldrig en øm muskel.
Hvis musklen er så øm at den smerter ved berøring eller begrænser din bevægelighed, så undgå at træne og tag istedet en fridag. Er ømheden mindre udpræget kan "aktiv-hvile" afhjælpe noget af ømheden, dvs. træning som let kredsløbstræning, træning med lette vægte, strækøvelser m.fl. Lette aktiviteter stimulerer blodgennemstrømningen i musklerne og det kan være med til at fjerne affaldsstoffer og hjælpe genopbygningsfasen.

Myte 3:Træn altid med frie vægte.
Maskiner kan nogle gange være bedre til at opbygge muskelmasse. Dette bruges især hvis styrken ikke er nok i nogle af frivægts-øvelserne. Fx. Chin-ups eller dips. Her kan maskiner med fordel bruges til at opbygge den nødvendige styrke. De kan ligeledes anvendes med fordel hvis man mangler rutine eller har fået sig en skade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar